5 Mart 2011 Cumartesi

Tiramisu

O kadar cok yaparimki bu tatliyi. Nasil hala eklemedim ben bile sasdim dogrusu. Oncelikle yemekteyiz programinda ha bire yapilan tiramisuyla gercek tiramisunun uzaktan yakindan alakasi yoktur. Gerceginde hersey cigden yapilir. Ekspressoya bandirilir ( 3'u bir aradaya degil :)) Icine mascarpone konulur. Ve kedi dili kullanilir.
Hersey cigden yapilir. Ve en ufak yumurta kokusu gelmez burnunuza ( Sule'ye duyurulur )

DSC01482





( Bu fotolari bayagi oldu cekeli. Kullanmanin vakti geldi artik :)
Malzemeler

1 Paket lady's finger yani kedi dili
1 paket mascarpone peyniri 475 gr.
5 adet yumurta ( 6 fazla geldi )
1 su bardagindan 3 parmak eksik seker
1 kaptan fazla siyah kahve
1 silke tuz
mikser

Yapilisi

1) Once yumurtalari beyazindan ayirin. Sarilari koydugunuz kaba sekeri ekleyip mikserle seker eriyene kadar cirpin. Mascarponuda ekleyin.
Fotograftaki gibi olunca yuumurtanin beyazina gecebilirsiniz.
Yumurtalarin beyazina bir silke tuzu dokup iyicene karistirin. Fotograftaki gibi kopuk olacak. Daha sonra bu kopugu guzelcene mascarpone karisimina ilave edin, spatula ya da tahta kasik yardimiyla nazikce karistirin. Karisim homojen hal alacak.
Kedi dillerini kahveye batirin sonrada kullanacaginiz kaba dizin. Dikkat : kahveniz cok sicak olmamali yoksa cok civik oluyor.
Uste karisimi dokun,  tekrar ayni islemi ikinci kat icin yapin.
Ve kalan mascarpone karisimiyla uzerini kapatin.
Not : benim tiramisunun renginin sari olmasina bakmayin normalde beyaz olur. Evde yumurta kalmayinca bende vahapin cok degerli organik yumurtalarini kullaninca ortaya sapsari birsey cikti :(


Ve son olarak, aklinizda bulunsun ben normalde en yukaridaki fotograftaki gibi tek porsiyonluk yaparim. Yukardaki sekilde yapinca kesip cikarmasi zor geliyor :( Yani sizde de eger yeterli kap varsa porsiyonluk yapabilirsiniz. Bardakta da yapilabilnir.

6 yorum:

  1. merhaba canım bloguma bu gün girebildim zaten bir giriyor bir giremiyorum nasıl oluyorsa eline sağlık tiramisu süper görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Italyan bir arkadasim var biz maskaponenin girdigi soguk her tatliya tramisu deriz diyor tiramisuyu sadece kedi dili degil enterean biskuvilerle yapiyor ustune kakao kahve degil bitter beyaz cikolata parcalari kuru meyve hatta bir kere yabanmersini ile bile yaptigina sahit oldum. Bu arada o yemekteyiz de yapilan Turk damak tadina uygun olan tramisu biz herseyi iyice pisirmezsek mutlu olmayiz bize cig olan hersey biraz yenmeyecekmis gibi gelir. Ben italyan yemeklerini seviyorum dogrusu italyan tiramisusunu da sevdim ama bizim kendimize cevirip yaptigimiz da hosuma gidiyor. Bu arada ben ona da maskarpone kullanmayi seviyorum. Sevgiler canim yaz gelsin incirler ciksin evde maskarpone denemelerim olacak bu tarifi birebir uygulayacagim.

    YanıtlaSil
  3. Bayilirim tiramüsüye..Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  4. yaa varya süpersin tam da mızırdancağım şeyi bilip söylemişsin. Madem kokmuyor yapmaya bir türlü cesaret edemediğim tiramusuyu senin tarifinle deneyeceğim. ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. misafirlerimin en sevdigi tatli! bayilirim ve bende cok SIK yaparim!ellerine saglik canim cok lezziz görünüyor!kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Bayilirim ben Tiramisuya:))
    Yillar once kardesim yapmisti Turkiye'de , ama Italyan stil degil, Turk usulu:) Kedi dili degil kek kullanmisti ve pisirilmis kremaya, krem peynir eklemisti. Ben nasil dalga gecmistim hatta:) Bu yediginizin tiramisuyla alakasi yok diye.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...