6 Ocak 2011 Perşembe

Ile Flottante

Yine guzel bir fransiz tatlisi. Bir onceki postada belirttigim gibi size garanti super harika bir tatli diyemem. Tamamen damak zevkine gore, yani yaparsiniz beyenmeyebilirsiniz. Sonra aman efendim ne bicim tarif demeyin bana :))



Malzemeler

Crème anglaise icin ( crème anglaise, fotografin altinda gordugunuz sarimsi sivi )

300 ml. kadar sut
1 cay kasigi taze vanilya
4 yumurta sarisi, beyazini ayirin
100 gr. toz seker
40 gr. toz seker

Yapilisi

1) Sutu atese koyun, icine vanilyayi atin, kaynatin.
2) Bu arada diger tarafta yumurtalarin sarisini, sekerle cirpin.
3) Sut kaynayinca, sutu yavas yavas yumurta karisimina dokun, bir yandan da karistirin.
4) Sonra butun karisimi tencereye geri dokun, atesin uzerine koyun, kaynamasini beklemeyin, biraz isitin, akiskanligi hafiften kirilacak.
5) Sogumasi icin kenara koyun

Kremaniz hazir, simdi ikinci kisma geciyoruz.

1) Yumurta beyazina 40 gr. toz sekeri ekleyin, ve beyazi kopuk haline gelene kadar makineyle cirpin, iyicene kopuk yukselecek.
2) Istediginiz her hangi bir kaliba aktarin, sonra 40 saniyeligine mikro'ya koyun.
3) Soguyan crème anglaise'i tabagin altina, uzerine de mikrodan cikardiginiz kopugu ekleyin.
4) Ister cikolata sosuyla isterseniz kendiniz karemel yapip susleyebilirsiniz.

Karemel tarifi

Sekeri tavaya koyun, altini acin, eriyene kadar karistirin. Dikkat edin yanmasin, birde plastik biseyle karistirmayin. Uzerine de cok dokmeyin derim, karemel sertlesecegi icin yemesi zor olur.



3 yorum:

  1. kendime not: Taze Anne'nin bu bloğuna geceleri girilmeyecek...hele ki bu nefis tarifleri bir tarafını kaldırıp da mutfağa gidip yapmaya mecalin yoksa...ay canım çekti kardeşim akşam akşam...nefis görünüyorlar..ne becerikli kadınsın..ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Hehe :)) bu TARIFI koyup koymama arasinda cok kaldim, gorunuse aldanma :) Vahap,in damak tadina hic uymadi :)) Ama girin blogumaaa :))

    YanıtlaSil
  3. Tesadüfün böylesi..
    Biraz evvel bir Tv kanalininda bu tatlinin yapilisini gördüm.Yanilmiyorsam adi ada ile ilgili öyle degil mi`?
    Neyse kaynayan süte atilan yumurta beyazlari cok ilginc geldi....
    Umarim bu tatli yumurta kokmuyordur..Bu konuda biraz hassasimda..
    Berlinden sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...