Yapimi cok basit.
Basliyalim.
Malzemeler
- 3 orta boy sogan
- 1 corba kasigi un
- 2 kasik kadar tereyagi
- 1 litre su
- knor et bulyon, ya da et suyu
- ekmek parcacikalari ( hazir ya da kendiniz yapabilirsiniz)
- 1 cay kasigindan biraz fazla seker
- Ben tuz eklemiyorum bulyon tuzlu oldugundan.
- Kasar peynir
Yapilisi
- Tereyagini tencerede eritin, icine sekeride katin. Sonra soganlari ekleyip, dusuk isida hafiften kahverengini alana kadar birakin. 15 dakika kadar.
- Unu soganlarla kavurun. Daha sonra suyu, ve et bulyonu icine atin. Bir iki tasim kaynasin sonra altini kapatin.
- Bu arada kendiniz yapacaksaniz ekmeginizi kup kup dograyin tereyagina ve baharatlara bulayin, sonra da firina atin. Sertlesene kadar kalsin.
- Servise sunmadan once, ekmegi corbanin icine atin, uzerine kasar peyniri rendeleyin, firina verin kasar peynir eriyene kadar kalsin.
- Servise hazir
Not; Ekmek yumusak olmasin yoksa corbanin icinde tadi hic guzel olmuyor.
Merhaba Gul,
YanıtlaSilSitene ve tariflere bayildim.
Bu corbayi cok severim ben. Beyaz Ispanyol soganiyla cok guzel oluyor. Ayrica bulyon yerine et suyunu kullaniyorum daha cok. Seninki tam yemelik olmus, ellerine saglikkkkkkkkkk
Selam Hanife :) Geldigine sevindim. Aslinda et suyu daha iyi bende hazirda yoktu. Onu ekleyim, isteyen et suyu kullanabilir.
YanıtlaSilben hiç soğan sevmem yememde ama değişik bir tarif canım eline sağlık
YanıtlaSilçorbanızın görüntüsü güzel ve farklı görünüyor bence denemeye değer.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNe cok tarif olmus masallah birde ben boyle ard arda bir yayinlasam bekleyen tarifleri sogan yemegini cok severim ama corbasini denemedim kusur kalmamam lazim :)
YanıtlaSilAhsen : sogan sevmiyorsan tavsiye etmem, cunku icinde bol sogan var.Benim esim sogan hastasidir o seviyor.
YanıtlaSilYedirenk : Dedigim gibi Turk insani genelde kendi damak tadini arar, beyenmeyedebilirsiniz.
Estergonyesil : Ilk gunlerin hevesi diyelim bakalim 2 ay sonra ayni azmi gosterecek miyim. Denemekten zarar gelmez.