Umarim deniyenlerinde uyar.
Malzemeler ben kendi kullandigim olcuyu verecegim,
- 2 kabak
- 1 sogan
- 1 litre su
- 1 kasiktan biraz fazla un
- 1 kasik tereyagi ( biraz az olabilir )
- tuz
Yapilisi
- Kabaklari ve soganlari kesip tencereye suyla beraber koyun.
- Tuzunu ekleyin. Haslanana kadar kaynatin
- Bilibiliyle :)) Blendir'la guzelcene puruzsuz yapin.
- Baska bir tavada, tereyagini ve unu kavurun, corbanin suyundan tavaya dokun, daha sonra bu karisimi yavas yavas corbayi yaptiginiz tencereye dokun.
- BIr tasim kaynatin.
Ve bittii :)))
Isterseniz krema dokup uzerine servis yapin, istemesseniz dokmeyin.
Not : Benim kivam cok koyu degildi, sanirim suyu fazla kacirdim, ama ben beyendim, eger siz kivamini koyu seviyorsaniz suyu az koyun, ya da unla katilastirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder