4 Ocak 2011 Salı

Besamel Sos

Besamel sos oyle bir sostur ki onu bilmek bir suru uydurmasyon yemegi de beraberinde getirir. Ben cok severim kendilerini. Yapmaya oyle alistimki hic olcu kullanmam. Size olcuyle verecegim, yanliz aklinizin bir kosesinde bulunsun, kivami cok koyuysa sut ekleyin.


Malzemeler

65 gr ( 2 oz ) tereyagi
40 gr ( 1/3 cup ) beyaz un
1 tutam muskat ( zorunlu degil)
610 ml sut ( ben kivamini acmak icin biraz daha ekledim )
tuz, karabiber

Yapilisi

Kisik ateste tereyagini eritin, daha sonra unu dokun. Ikisini birazcik kavurun ( 1 dk. kadar )
Tavayi atesten alin, karistirarak sutu dokun. 
Atesin ustune geri koyun, sos fotograftaki gibi kivama gelene kadar karistirin.
Bu arada tuzu, muskati, tuzu ekleyin.

Not : Kivam cok koyuysa sutle acin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...