4 Aralık 2011 Pazar

Cikolatali muffin

Bu tarifide bugun denedim, beyendim ama ne yazikki tatlandiriciyi az koymusum o yuzden sekersiz oldular ama olsun ben beyendim.

Malzemeler

2 tatli kasigi kabartma tozu
2 yemek kasigi kakao
4 yemek kasigi misir unu
1 bardak diet sprite, ya da diet gazoz
2 yumurta
1 paket yagsiz ve sekersiz puding tozu
4 kasik vanilya aromali yogurt ( ben grek yogurt kullandim)
1/4 cup yagsiz sut
tatlandirici ( ben 2 kasik koydum ama sekersiz oldu tadi siz ayarlayin bence )
birkac damla vanilya aromasi

Yapilisi

Once kuru malzemeleri karistirin sonra onlara sivi malzemeleri ekleyin. Guzelce karistirip muffin kaplariniza koyun. Bu tarife gore 12 muffin cikti. Ama eger muffin kaplariniz kucukse daha guzel siserler. Benimki genis olduklarindan cok az kapardilar. Kucuk kaplarda alacagim yakinda.

Firininizi 175 dereceye ayarlayin, tarife gore 30 dakika diyor ama ben 40 dakika biraktim. Hatta firinin icinde unuttum. Biraz kitirimsi oldular.


Eger kucuk muffin kaliplarinda yaparsaniz gunluk siniriniz 6, benimkilerde yaparsiniz 2 muffin. 2 kasik yulaf kepegi hakkini bitirmeniz icin.

4 yorum:

  1. Sekeri az olmazsi daha iyi :) çok sirin duruyorlar ellerin dert görmezsin

    YanıtlaSil
  2. Beyendiginize sevindim ama biraz fazla sekeri olsaydi daha guzel olurdu bence. Boyle tuhaf oldu.

    YanıtlaSil
  3. bu tarifi hangi devrede yiyebilirz. ben su anda 2nci devredeyim sanirim misir unu yok bu devrede degil mi?

    YanıtlaSil
  4. seyirde yiyebilirsin diye biliyorum, proteindede oluyor sadece atakta yenmiyor. Misir nisastasi tolereted food grubuna giriyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...