21 Kasım 2011 Pazartesi

New York Strip Loin

Uzun bir aradan sonra yine sahalara donuyorum :) Artik okuyan bir anne olarak daha pratik tariflere kacacagim. Belki benim gibi olanlara yardimci olabilirim :))

Keg diye gittigimiz bir restoran var burada, steakleriyle un yapmis. Oraya her gittigimizde New York Strip Loin yiyoruz. Bende evde deneme karari aldim.Internette bir kac siteye baktim.Arkadasimin verdigi su linki sonuna kadar okudum. Sonuc olarak iyi bir steak yapmak istiyorsaniz marifet bekletmede oldugu kararini aldik. Aslinda steak icin bir saat bekletme suresi az, bence geceden bekletmek en guzeli.

Gelelim tarifimize.

Kisi sayiniza gore steak alin.
Guzelce tuzlayin, acikcasi ben marketten hazir keg baharatindan aldim. Guzelce steakin altina ve ustune yedirdim. Bir saat beklettim, aslinda daha fazla bekletmen isterdim ama mutfakta ac gezen ve gordugu herseyi agzina atan kocacigim pek dayanamadi :)) Sagolsun askim, kis, kar kiyamet demedi ve barbecuye attik...

Hazir barbecu acilmisken kuskonmazlarida yaninda barbecuye attik...

Yanina sehriye corbasi ve salata....

Harika, hafif, diyetimize uygun bir aksam yemegi...

5 yorum:

  1. harika gorunuyor canim, izgarada pisen herseey dayanamam. Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  2. hepsi harika da, ne keg baharatımız, ne barbekümüz var:)

    YanıtlaSil
  3. Hahaa deli annem :)) Keg baharati mecburi degil tuzla ve baharatlarla da bekletebilirsin. Barbecu olmasada olur tavada yag koymadan da yapabilirsin :)

    YanıtlaSil
  4. Hanife, safewayden aldim. uzerinde extreme value yazan steaklarden

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...