29 Kasım 2011 Salı

Dukan Ekmegi - her evre

Bu tarifi bugun yaptim ve cok memnun kaldim.




 Malzemeler

1) Tatli kasigi kabartma tozu
2) 2 yemek kasigi misir nisastasi
3) BIr tutam tuz
4) 4 yumurta
5) 6 yemek kasigi yulaf kepegi
6) 1 cay kasigi splenda
7) 4 yemek kasigi yagsiz sut tozu
8) baharat, ve otlar (istege gore)
9) bir tatli kasigi kuru maya


 Yapilisi

1) Firininizi 325F'ye getirin. 160 derece
2) Beyaz yumurtalari sarilarindan ayirin.
3) Bir tutam tuz atarak, beyaz yumurtalari kopuk haline getirin.
4)Kuru malzemelerin hepsini bir yerde karistirin
5) Dusuk hizda yumurtanin sarisini bu kopugun icine yavas yavas ekleyin.
6) Daha sonra kuru karisimida ekleyin, hiz dusuk olsun.
7) Pecetenin ucuyla yagladiginiz tepsiye koyun, 25 dakika yeter.

Buda benim yarin icin hazirladigim sandivicim...

4 yorum:

  1. demek hala devam ediyorsun diyete.. azmin için tebrik ediyorum seni canım. ekmek süper yulaf kepeğinin faydalarını okuduktan sonra bende almıştım ama hala denemek kısmet olmamıştı. inş. denerim tarifini öptüm seni şeker :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor Gülom.. de mısır unu kullanabiliyor muyuz? Ben yulaf kepeğinden gayrisi yasak sanıyordum, yoksa yanlış mı anlamışım da bunca zor gelmiş diyet bana:)

    YanıtlaSil
  3. Deli annem sinirli tolere edilenler grubuna giriyor. Serbest yani ama belli bir gunluk siniri var. Ben sevdim bunu, ekmek ihtiyacimi karsiladi birden.

    Sule, ediyorum son 6 kilo kaldi. Basladigim isi bitirmek istiyorum :)

    YanıtlaSil
  4. her ne kadar kabartmazı tozunu koymayı ekmeği fırına verdikten1 dakika sonra hatırlasamda, çıkartıp ekleyip karıştırıp geri fırına atsamda şimdiden güzel olacağını hissediyorum ((: elinize sağlık..

    melenk (:

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...