4 Şubat 2011 Cuma

Sekerpare

Bugun canim arkadasim Ruchancigimla bol bol telefon trafigi yasadik. O kalburabastiyi yapmaya calisiyordu, daha once hic denememis bende sekerpareyi. Bende daha once hic denemedim. Vahap sutlu ve serbetli tatlilari cok sever, yoksa kekmis, pastaymis, kurabiyeymis aslinda cok sevmez. Yapincada genelde 1 ya da 2 dilim yer. Bende genelde yapip buzluga atarim. Biri gelince hemen firinda cozdururum.
Tarifi Rucicigimden aldim. O da bi internet sitesinden almis. Ama sitede 3 bardak un yaziyormus. 3 bardak cok fazla gelmis, 1 bardak koy sen dedi, tam tuttu.


Malzemeler


2 cay kasigi pudra sekeri
1 cay kasigi kabartma tozu
1 yumurta
125 gr tereyagi - oda sicakliginda
1 cay bardagi irmik
 1 su bardagi un
findik ( bende kalmamisdi o yuzden badem koydum :))

Serbeti icin

2,5 su bardagi su
3 su bardagi seker
 1 yemek kasigi limon suyu

Yapilisi ( bu olculere gore 14 cikti, tabi ben biraz buyuk tuttum )

Butun malzemeleri karistirin. Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alin. Avuc icinizle yuvarlayin.  
Uzerine findiklarinizi koyun
Tereyagi surulmus tepsiye dizin. 
Firininizi 170 dereceye getirin. Uzeri kizarana kadar kalsin. Nerden baksaniz 35-40 dk. filan birakdim ben.
Bu arada serbete baslayabilirsiniz. 2,5 su bardagi suya 3 su bardagi sekeri dokun, kaynamaya baslayinca limon suyunu dokul 5 dakika daha kaynatin.
Sekerparelerin uzeri kizarinca firindan alin, uzerine serbeti dokun.

Afiyet olsun diyelim...




4 yorum:

  1. Çok güzel olmuşlar hiç ilk deneme gibi durmuyor ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. bayılıyorum tatlılara helede şeker pareye çok güzel görünüyor eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. cesnici handan : cok tesekkur ederim gercekten ilkti, ama zor bir tatlida degildi.

    Ahsen, sagol canim :)

    YanıtlaSil
  4. ben tam bir şekerpare canavarıyım

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...