Tarifi Rucicigimden aldim. O da bi internet sitesinden almis. Ama sitede 3 bardak un yaziyormus. 3 bardak cok fazla gelmis, 1 bardak koy sen dedi, tam tuttu.
Malzemeler
2 cay kasigi pudra sekeri
1 cay kasigi kabartma tozu
1 yumurta
125 gr tereyagi - oda sicakliginda
1 cay bardagi irmik
findik ( bende kalmamisdi o yuzden badem koydum :))
2,5 su bardagi su
3 su bardagi seker
Yapilisi ( bu olculere gore 14 cikti, tabi ben biraz buyuk tuttum )
Butun malzemeleri karistirin. Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alin. Avuc icinizle yuvarlayin.
Uzerine findiklarinizi koyun
Tereyagi surulmus tepsiye dizin.
Firininizi 170 dereceye getirin. Uzeri kizarana kadar kalsin. Nerden baksaniz 35-40 dk. filan birakdim ben.
Bu arada serbete baslayabilirsiniz. 2,5 su bardagi suya 3 su bardagi sekeri dokun, kaynamaya baslayinca limon suyunu dokul 5 dakika daha kaynatin.
Sekerparelerin uzeri kizarinca firindan alin, uzerine serbeti dokun.
Afiyet olsun diyelim...
Çok güzel olmuşlar hiç ilk deneme gibi durmuyor ellerine sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilbayılıyorum tatlılara helede şeker pareye çok güzel görünüyor eline sağlık canım
YanıtlaSilcesnici handan : cok tesekkur ederim gercekten ilkti, ama zor bir tatlida degildi.
YanıtlaSilAhsen, sagol canim :)
ben tam bir şekerpare canavarıyım
YanıtlaSil