Aslinda iki tarifle gelecegim ilki O muthis agizda kalan karemel tadiyla Fransiz Tatlisi Crème Brûlée.
Malzemeler
- 1 cap, 250 ml. krema, wipping cream
- 1 cap, 250 ml. sut
- 1 tatli kasigi vanilya
- 4 yumurta sarisi
- 6 corba kasigi pudra sekeri
2 kasiga yakin kahverengi toz sekerSu anda tatlimi yiyorum ve uzerine normal toz seker koyup yaktim, daha kitirimsi oldu.
Yapilisi
- Sutu, kremayi ve vanilyayi kaynama noktasina getirin ve altini kapatin.
- Oda sicakligina gelince, uzerinde olusan kaymagi alin.
- Ayri bir yerde yumurta sarilariyla pudra seekerini mikser yardimiyla cirpin. Iyi cirpilmali
- Krema ve sut karisimini yumurta karisimina dokun. Ve mikserle cirpmaya devam edin.
- Karisim iyicene harmanlasdiktan sonra, firina dayanikli kaselerinize dokun. Bu olculerle 4 tane cikti.
- Sonra bu kaseleri firin tepsinizin uzerine koyun, icine sicak su dokun, 135 dereceye atin. 1 bucuk saate yakin kalmali. Yani sivilik gidecek. Tatliniz katimsi olacak
- Kahverengi sekeri guzelce tatlinin uzerinde gezdirin. Ve elinizi uzak tutarak yakin. Tabi yakma tupunuz yoksa firininizi ustten yakin, en uste koyun, uzeri karamelize olana kadar yansin. Tabi firinla yakinca cikmasi gereken o cat sesi ne yazikki olmuyor.
- Dolapta 3 saate yakin bekletin. Hatta bekledikce guzel oluyor.
Bu arada tarifi etkinlige gonderecegim icin kucuk bir video'da ekleyim dedim. Askimla beraber yakma islemimiz. Balpare'nin dedigi gibi ustunu kalp yapayim dedim, ama aleti yeni aldigim ve ilkkez kullanacagim icin ilk denemede kalp yandi :) Olsun ikinci tuttu...
Yumurta beyazlarini atmayin, makaron yapacagiz :) Tarife buradan bakabilirsiniz.
seni azmin ve yaptığın bu güzel tatlı için tebrik ediyorum. Video da süper olmuş. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilbeyendigine sevindim ;))
YanıtlaSilbu tatlıyı çok merak etmişimdir, inş bir gün bende yaparım.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerine yüreğine sağlık canım benim muhteşem olmuş tarifler.çok teşekkür ederim katılımın için gene beklerim.sevgilerimle..
YanıtlaSilOcal-mutfak-esra umarim beyenirsiniz. Mesela benim kardeslerim bunu hic beyenmezler. Tamamen damak tadi.
YanıtlaSilBalpare : ben tesekkur ederim.