Bulgur pilavini cok severim. Ozellikle hamilelikta sekerim olunca yedigim tek pilav bulgur pilavi olmustu. Icindeki yuksek fibre ( lif sanirim turkcesi ) iste ondan dolayi sekerimi yukseltmiyordu.
Gelelim Tarife
1 su bardagi bulgur
2 su bardagi su
1 buyuk boy ya da 2 orta boy kucuk dogranmis sogan
1 adet havuc ( istege kalmis )
1 yemek kasigi (tepeleme ) domates salcasi, 1 yemek kasigida biber salcasi koydum. Hosuma gidiyor.
tuz, yag
Yapilisi
- Soganlarinizi yagda pempelesinceye kadar kavurun.
- Salcayi ekleyin. Salca iyicene olsun. Biraz kalsin. Bu asamada isterseniz havucu da katabilirsiniz.
- Uzerine suyu dokun, tuzunu ekleyin.
- Su kaynama noktasina gelince bulgurlarinizi ilave edin.
- Bulgurlar suyu cekince olmustur.
Afiyet olsun diyelim...
bayılırım. daha az önce yedim. ellerine sağlık gül
YanıtlaSilsagol canim :)
YanıtlaSil