10 Şubat 2011 Perşembe

Bulgur Pilavi

Blogumda hic pilavlara ait bir post olmadigini farkettim. Buyuk eksiklik dimi ama :) Aslinda neredeyse her yemegin yanina yaparim ama hic ozel bir pilav yapmadigimdan tarif yazma geregide duymadim.
Bulgur pilavini cok severim. Ozellikle hamilelikta sekerim olunca yedigim tek pilav bulgur pilavi olmustu. Icindeki yuksek fibre ( lif sanirim turkcesi ) iste ondan dolayi sekerimi yukseltmiyordu. 

Gelelim Tarife

1 su bardagi bulgur
2 su bardagi su
1 buyuk boy ya da 2 orta boy kucuk dogranmis sogan
1 adet havuc ( istege kalmis )
1 yemek kasigi (tepeleme ) domates salcasi, 1 yemek kasigida biber salcasi koydum. Hosuma gidiyor.
tuz, yag

Yapilisi


  • Soganlarinizi yagda pempelesinceye kadar kavurun.
  • Salcayi ekleyin. Salca iyicene olsun. Biraz kalsin. Bu asamada isterseniz havucu da katabilirsiniz.
  • Uzerine suyu dokun, tuzunu ekleyin.
  • Su kaynama noktasina gelince bulgurlarinizi ilave edin.
  • Bulgurlar suyu cekince olmustur.
Afiyet olsun diyelim...


Bulgur Pilavi

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...