Bu baligin ismi pasific Saury, sozlukten cevirisine baktim zargana baligi ya da uskumru turnasi diye ceviriyor. Fotograflarina baktigimda pek benzetemedim. Alinda soyle guzel bir balik yemeyi oyle ozledimki. Vahap artik balik yapmami istemiyor. Icinde mercury diye bir madde oluyormus ve zararliymis. Balik yiyeceksek sadece somon'a izin varmis. Somonuda ben sevemiyorum :((
Neyse Tr'ye bir geleyim, bol bol hamsi yiyecegim. ama firinda degil. Kizartmasini istiyorum.
Once temizleme islemi.
1) Baligin alt kismini bicakla acin. Migdesinden baslayin.
2) Icini soguk suyun altinda guzelce yikayin.
3) Kafasini kesin
4) Mutfak havlusunda kurutun
5) Ortadan kesin
fotograflarda da goruldugu gibi.
Malzemeler
3 adet balik (tabi istege gore )
1 tabak un, tuz, karabiber, kirmizi toz biber
gerekli yag
Yapilisi
Baliklari temizledikten sonra, unu, tuzu, kara ve kirmizi toz biberi guzelce harmanlayin. Baliklari guzelce una bulayip kizgin yaga atin. Arkali ve onlu kizarinca, bir mutfak havlusunun uzerine koyup fazla yagini alin.
Bu kadar :)
Pilavla guzel gidiyor. Benim domatesim bittigi icin salata biraz renksiz olmusdu.
hayatımda balık temizlemedim. helal olsun sana vallahi
YanıtlaSil:)) ee tabi turkiyede temizlenmis veriyorlar. bURada nerdeee :)
YanıtlaSilmmmmm looks delicious..
YanıtlaSilhaha sen yiyemessiin :) hamilesin sadece somon izni var sana :)) doktor bana somonu bile iki hafta da bir ye demisdi :) kiz sen uyumuyormusun? saat kac orada
YanıtlaSil