5 Ocak 2011 Çarşamba

Pâte Feuilletée / Puff Pastry / Puf hamuru

Bugun Fransiz takilalim dedim. Pâte Feuilletée yapimi zor ama bircok yerde isinize yarayabilecek bir hamurdur. Birkac gun dolapta saklandigi gibi, buzlukta daha uzun sure kalabilir.

Malzemeler


  • 250 gr. un
  • 1 tatli kasigi limon suyu
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 25 gr. eritilmis tereyagi
  • 250 gr. kati tereyagi
  • 125 ml. su
1) Unu dokun, icine eritilmis tereyagini, suyu ve tuzu ekleyin. Hamuru iyicene yogurun, gerekirse elinizi azicik islatin.









Sert bir hamur olacak
 

Yukadaki sekilde olunca, hamurunuzu bicakla arti seklinde ustten kesin. yarisina kadar cok derin olmasin.

O sekilde 1 saate yakin dolapta bekletin strec filme sarip. 

Hamurunuzu kestiginiz yerlerden oklava yardimiyla acin. 
Resimdeki gibi. Super cizmisim ama :)
Daha sonra tereyagini kup seklinde dograyin uzun kupler, ortaya dizin. 
Hamurun her bir kolunu kapattiginizda oklavayla iyicene dovun. Sonra hadi kolay gelsin. Uzun uzun acmaya ugrasin. Bayagi sert oldugu icin zor olacak. Hamur bekledikce acimida kolaylasacak. Diktortgen seklinde olacak. 
tereyagini iyicene yiyene kadar uzatin.

Isiniz bitince, hamurun uzerine iki parmaginizi batirin, Her 2 parmak iz, bir seferlik is yaptiginizi gosterir. 3 sefere kadar yolu var bu hamurun. Cikardiginiz baska bir zaman yine uzatabilrsiniz. Dolapta muhafaza edebilrisiniz.

 

Simdilik sadece bu hamurun yapilisini verdim. Zamanla Pâte hanuruyla yapacagim tariflerde sizleri buraya yonlendirecegim.


2 yorum:

  1. E hamuru ogrendik sira tariflerde diyorum o zaman :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Valla, benim ilk yapisimdi guzel acamadim, bugunlerde tekrar deneyecegim, gece ruyamda gordum :) bu hamurlar uydurma bisey yapiyordum :)) Ben buldum icin :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...