20 Ocak 2011 Perşembe

Karisik deniz urunleriyle Tava

Gecenlerde Cin marketine gittigimizde dondurulmus bolumde karisik deniz urunleri paketi gordum. Kacar mi hemen aldim. Icinde midye, ahtapot, karides ve kalamar vardi.
Onlari oyle guzel yaptimki koku bile kalmadi. Ben cok severim ama kokusu bana agir gelince yemekte zorlanirim. Midyenin kokusu hosuma gider ama kalamarin kokusu beni fena yapar. Aslinda kizartma disinda kalamari fazla yapiyorum diyemem. Lastik gibi bir tadi var.

Asli'nin fotofrafta wok tavayi gorunce, benimde biryerlerde oldugu aklima geldi. Hem cok hizli oluyor hemde tadi sanki daha guzel geliyor. Bende kendilerini kullandim bu iste.

Malzemer

1 paket karisik deniz urunu ( dondurulmus reyondan yine, ben ne cok takiliyorum bu reyona ama :))
1 cay bardagi sarap, kirmizi, beyaz ya da rose farketmez, bende beyaz vardi
2 tane defne yapragi
paprika ( siz kirmizi toz biber kullanin )
Biraz kekik.
2 Sogan. Benim soganlar kucucuk olduklarindan ikitane kullandim.
ben birde baharat olarak italyan baharati olan italian seasoning'i kullaniyorum, verdigi koku hosuma gidiyor. Yoksa bosverin
tuz
iki domates, ya da konserve domates

Yapilisi

 Asli bu arada wok'da yaptim ;)) Benimkisi boyle

Ben soganlari fotograftaki gibi dogradim. Cok az soteledim.
 Daha sonra deniz urunlerini bosalttim icine
Defne yapraklerini da katin.
Deniz urunleri zaten hazirdi, ama ben buzlari tam anlamiyla gitsin diye beklettim. Suyunuda iyicene cekti. Atesin alti sondaydi. B u arada ben butun baharatlarini ekledim.

Sonra icine sarabi ekledim

Saraptan sonra da domatesleri.

Cok degil domatesler cigliklerini kaybetsin yeter.



Dunki pilav daha bitmemisdi. Zaten deniz urunlerinin yaninda pilav cok hosuma gider.

 Ayni paketten en kisa zamanda yine alip bu sefer makarna sosu yapacagim. Kremali falan.
Not: koku moku kalmamisti. Cok guzel oldu. Hepsi bitti :)

2 yorum:

  1. örtmenim şarap koymasak olur mu? ben alkol kullanmıyorum da.. ayrıca hiç yemedim de şaraplı yemek.. içine şarap girince buruk bir tat mı oluyor hoşa giden merak ettim

    YanıtlaSil
  2. Olurrr evladim olur :)) Ya ben fransada bir aralar italyan lokantasinda gecici belese calismisdim, enistemlerindi, orada adami hep izlerdim, herseye koyardi. Neden hic sormadim ama tatta degisiklik yok bence. Bence defne yapragi koymak bile yeter, kokusunu iyicene aliyor. sarap bide kaynadigi icin alkol tadi filan kalmiyor yemekte, ben sarap icmeyen biriyim, yemekte sorun olmuyor cunku tadini bozmuyor. Eee vahap saraplari icip icip yarim yarim kenara atinca bende degerlendirme maksadiyla katiyorum :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...