21 Ocak 2011 Cuma

Gul's Special...

MADE BY MYSELF

Su ben buldum organizasyonuna gireyim dedim bugun. 2 subata ne kaldi. Diger tarifleri gormek isterseniz(tiktik). Soyle ilginc brisey ama gercekten olmayan birsey olsun dedim. Dolapta yesil lahana vardi. Napsamm napsamm dedim. Bendeniz dolma yapma ozurlu bir insanim. Simdiye kadar pes etmeden yaptigim dolmalarin hepsi copu boyladi. Artik yapmiyorum.

Bende Fransizlardan esinlendim. Onlarda yesil lahanayi cok slk kullanirlar, daha degisik sekilde yaparlar.
Tarife gecelim

Malzemeler

1 adet yesil lahana
kavrulmus et
yarim limonun suyu
havuc, sogan, kabak kup kup dograyin
1 yemek kasigi salca
tereyagi
tuz, karabiber, kekik, nane, kafaniza gore takilin iste :))

  1. Once yesil lahananin yapraklarini dikkatlice ayirin, kesmeden.Orta kismini ben kullanmadim, baska seyde kullanacagim kucukler ya ugrasmak istemedim.
  2. Tencere su koyun, icine limon suyunu dokun, suyu kaynatin
  3. Kaynayan suya yapraklari dokun, 15 dakika kalsinlar
  4. 15 dk. bitince hepsini soguk suyun icine atin.
  5. etleriniz hazirlanmis olsun bu arada, ben kavurma etlerini kullandim, cig et bilmem bence makbuldur.

 6.  Ben yandaki sekilde ki gibi bir kase aldim
 7. Lahananin damarlari alta gelmek suretiyle iki lahanayi fotograftaki gibi koyun.
 8. Icine etinizi koyun. Eti koyarken iyicene bastirin, bosluk kalmasin.
 9. sonra yapraklari kapatin. Bu noktada avuc icinizle iyicene bastirin.
 10. Ters cevirim tencereye koyun.
 Ben bu kadar yaptim, geri kalanlari yarin baska bir sekilde degerlendirim.
 11. Sonra kup kup dogranmis havuc ve kabaklari ekleyin, istege gore patatesde girebilir.
 12. Ayri bir tencerede tereyagini kizdirin, icine sogani koyun, soganlar pembelesmek zorunda degiller, daha sonra salcanizi ekleyin. Salca biraz olunce icine suyu dokun. Kivami koyu olsun. Baharatlarinizi ekleyin salcali suyun icine, tuz filanda. Sonra bunu tencereye dokun.

Ben tam 40 dk. tuttum. Cok hos oldu.





Tabi ekleyim, etli bir yemek gibi, yesil lahanalar goze guzel hitap ediyor. Dolma tadi yoktu.
 Et yerine vejetaryan usulude yapilabilinir bence.



12 yorum:

  1. Ben Selim'e olan sevgim kabarınca "kurban olam kalem tutan ellere " türküsünü "kurban olsun anne seni vereneeee" derim coşkuyla.. sana bakınca da bu geçti içimden.. maşallah sana be Gülom.. küçücük yaşında bu ne maharet! Ayrıcablog da çok profesyonel olmuş..

    YanıtlaSil
  2. bende cihani oyle severim :)) iyki seni dogurmusum filan derim. ;))) Seviyorum deli anam. Ne bileyim mutfak benim icin hobi ama bulasik olayi olmasa daha guzel olur. Hatta bazen acaba yanlis bolumdemi okuyorum bile diyorum.

    YanıtlaSil
  3. Ya bu ne güzel olmus öyle iştah acıyor ellerine saglık...sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. kesinlik tam bir ben buldum olmuş. ben bayıldım fikrine. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. tesekkur ederim arkadaslar.

    YanıtlaSil
  6. Fikir çok güzel görüntüde ellerine sağlık canım. Tarifi bu gün yayınlıyorum katılım için çok teşekkür ederim. Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  7. ay süpper olmuş. bende istiyorum. ağzım sulandı resmen.

    YanıtlaSil
  8. gelin yiyelim diyecegim ama coktaaann bitti ;) Olsun ben bastan yaparim :))

    YanıtlaSil
  9. Eline sağlık Gülcüğüm harika ve değişik olmuş lahana sevenler için süper ayrıca fikrine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. ya gecenin 12 si ve bir karar aldım artık senin bu bloğa gelmiyeceğim.ağzım sulanıyor.olmaz ki böyle canım.bende insanım bu saate kim kalkıp yapacak dimi ama.
    hem yapsam tek kişiye zooor geliyor.çünkü sezo lahana sevmiyor.
    ben gidip yatayım yoksa ağzımın suları burayı batıracak:(

    YanıtlaSil
  11. ay sezocum gel yaa sensiz naparim ben

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...