Inanirmisiniz bilmem ama somon baligini hiiiicc sevmem. Bana hic balik gibi gelmez. Vahap cok sever. Hafta bir defa yapariz ne yazikki. Bende yemek zorunda birakilinirim. Bu nedenle somonu daha guzel hale getireyim de zevk alayim dedim.
Tabi benim icin en buyuk sorun crème fraiche'i bulamam oldu. Fransa'da bulmak cok rahatti ama burada kendileri yok. Bende yapilma seklini ogrendim. Yaptim da, simdi surekli yapiyorum. Herseye sos olarak kullaniyorum. Gerci vahap salcali sosu herseye tercih ediyor ama olsun. O da alisiyor :))
Creme fraiche yoksa, normal kremayla da yaabilirsiniz. Eminim tatda degisiklik olmaz.
Somonu ben tavada arkali onlu kizarttim. Sadece tavanin altina zeytinyagi degdirdim. Somon zaten yagli oldugu icin cok dokmem. Aslinda firinda yapmak daha guzel ama vahap oyle sevmiyor.
Daha sonra ayri bir tavada creme fraiche'i iyisene pisirip, icine karabiber serptim, karabiberin rengini alincada baligin uzerine doktum hepsini. ( krema kullanacaksaniz, kremayla ayni islemi yapin. Koyulasana kadar ateste birakin.
Creme fraiche nasil yapilir ?
1 kap kremaya 2 yemek kasigi buttermilk ekliyorsunuz. Kapali birsekilde oda sicakliginda 1 gun bekletip, dolaba atiyorsunuz. 10 gune kadar muhafaza edebilirsiniz.
ben de soslu şeyleri pek severim.. misal somon:)
YanıtlaSilvayyy deli annem,hosgeldin safa getirdin :))
YanıtlaSilbu sosu en kisa zamanda deneyecegim, harika gorunuyor :)
YanıtlaSilbu sosu simdi yapicam, sorum su; bekletmeden hemen kullanirsam ayni tadi alirmiyim?
YanıtlaSilben bu adresten bakarak yapmisdim : http://homecooking.about.com/cs/atozfoodindex/ht/creme_fraiche.htm
YanıtlaSilhemen kullanirsan kati olmuyor, sivimsi olur. Tadi ayni olur mu bilmiyorum valla ben hep bekletiyorum. Ama wipping cream'i tavada kaynat hatta mushroom la guzel bir sos oluyor. onuda uzerine dokebilirsin