5 Mart 2012 Pazartesi

Musakka - Dukan usulu



Yarin sebze gunum diye yemegimi simdiden yapayim dedim. Musakkayi yaptigim zamanlar aklima geldi. Bol yagli, uzerini peynir ve besamal sosla doldurdugum o gunler :) Neyse belki ileride yine yapariz, ama simdilik saglikli takilalim.

Malzemeler

3 adet patlican ya da istediginiz kadar
1 adet sogan
2 adet sarimsak
1 adet domates konservesi
salca, biber salcasi
baharatlar - karabiber, paprika, oregano, basilic, kimyon- bunlar benim kullandiklarim 

Yapilisi



Bir tek cosco'da buldugum bu harika kucucuk patlicanlari ozene bozene kullaniyorum. Bunlari kucuk ve ince dilimler halinde kesip...




Hafif pecete ucuyla yaglanmis tepsiye dizin. Uzerine tuz ve karabiber ekleyin. Ve 170 derecede 15 dakika bekletin.

Onlar firinda pise dursun, sizde bir tencerede, kiymayi kavurun, uzerine soganlari dokun, baharatlari, salcalari ve domates konservenizi. Uzerini kapatin 15, 20 dk kisik ateste pissin.



Firin tepsinize, alta domatesli karisimin yarisini dokun, uzerine patlicanlari, sonra geri kalan domates karisimi ve uzerine patlicanlari.

Ben yarin yemeden once uzerine kasar da ekleyecegim.

2 yorum:

  1. süpersin.. ilterin vazgeçilmezidir musakka:)

    YanıtlaSil
  2. Hadi yaa Ilter agzinin tadini biliyor o zaman :) Bu cakma musakka oldu. Gercegini cok guzel yaparim :) Aman ne mutevaziyiimm :) BIgun gelirseniz yaparim :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...