4 Mart 2012 Pazar

Dukan Waffle

Gecenlerde esimle Waffle Maker aldik. En ucuzunu aldik aslinda deneme amacli olsun diye cok memnun kaldim, ama aldigimiz biraz adi ehh ucuz et misali. Neyse belki daha buyuk bir eve tasinirsan hem waffle hem de pancake yapanlardan alirim.
Dukan usulu bir waffle deneyim dedim. Netten tariflere baktim Bir tane buldum. BU arada kendimi tarif uretemeyen fransizca ve ingilizce tarifleri ceviren biri gibi hissettim :) Ama sitelerin alintisini yaptigim icin bu zihniyetten hemen kurtuluyorum :) Burdan alintidir. (tiktik)

Malzemeler
4 yemek kasigi yulaf kepegi
1 yemek kasigi bugday kepegi
1 yumurta
1 yemek kasigi yagsiz yogurt
1 tatli kasigi kabartma tozu
4 yemek kasigi su
2 yemek kasigi tatlandirici

Aslinda ben su tatlandiriciya hala alisamadim. BIrdahakine tuzlu yapacagim, uzerine yumurta filan koyup yerim. Cunku tatli olunca uzerine ne koysam diye dusunmeye basladim. Dukan nutellasini hic sevemedim. Tatlandiricidan dolayi.

Yapilisi

Butun malzemeleri karistirip, Waffle maker'a koyun. O kadar.... Eger makineniz yoksa tost makinanizdada deniyebilrisiniz. Yapanlardan duydumda.

2 yorum:

  1. Benim veletler waffle i cok seviyor, ama makina hic isime gelmiyor acikcasi. Citir citir olmayacakmis gibi geliyor, niyeyse. Bir arkadasim yapip getirmisti bir partiye, hamurdu hepsi, buyuk olasilikla sicak sicak paket yapmisti.
    Senin nasil oldu, citir citri oldular mi?

    YanıtlaSil
  2. benim alet cok adi, 10 dolara aldik deneyelim diye, icinde fazla bekletinde hamurlugu gidiyor, daha iyi makineler daha iyiymis.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...