6 Aralık 2011 Salı

Tavuklu Pizza - seyir

Bu aksam sanirim gaza geldim. Once dukan ekmegimi yaptim, sonra hizimi alamadim. Pizza tarifi buldum ve yaptim. Coookk guzel oldu. Gercekten harika bir tadi var. Esim 2 dilim yedi : ) BEn 1 tanesini sabaha biraktim ama hala gozum var :)
Malzemeler

1 tatli kasigi kabartma tozu
4 tane kucuk domates  ben cheri domatesleri kullandim.
Pismis tavuk parcaciklari
1 corba kasigi misir unu
2 yumurta
2 yemek kasigi yulaf kepegi
2 yemek kasigi yogurt yagsiz ama ben yagli kullandim evde yagsiz kalmamis.
Her cesit yagsiz kasar peynir


Yapilisi

Once tavuklarinizin  kucuk kucuk parcalayin yarisini yapismaz bir tavanin uzerine dizin, altini hafiften acin isinmaya birakin

Sonra bir kapta butun malzemeleri karistirin geri kalan tavuklarda dahil. peynir ve domates haric

Bu karisimi tavadaki tavuk karisiminin uzerine dokun.

Bu noktada tavanin altini kisin, cok kisikda uzun sure kalsin. Sabirsiz olmayin, spatulayla altini almayada calismayin, bekleyin, sonrasinda ince bir spatulaniz varsa ( yoksa bence alin cok ise yariyor ) yavasca kenardan bakin. Ben bu sekilde bayagi beklettim, hatta mutfagi temizledim yani.

Sonra, dikkatli bir sekilde, cunku ben ceviremedim kopacak  diye korktum, firin tepsisine aktarin ya da varsa pizza tepsisi. Firinin ustunu acin, iyicene kahverengi olana kadar kalsin.

Tekrar acin uzerine peynir rendesi ve domatesi ekleyin.

Eriyince olmustur.

Not : ben okadar beklettigim halde tam anlamiyla citir olmadi, bir dahakaine daha fazla bekletecegim.

5 yorum:

  1. Harika görünüyor fakat benim anlamadığım 2 kaşık yulaftan tabi bir kaşıkda mısır unu yinede bu kadar kocaman hamurunu nasıl yapabiliyorsunuz ben yapıyorum küçücük bişey oluyor:(((

    YanıtlaSil
  2. Kocaman dediginiz bir krep tavasi aslinda, belki foto yakindan cekildigi icin buyuk gorunuyordur. Ama 4 dilim pizza cikti.

    YanıtlaSil
  3. eskiden tarifini paylaştığınız yemekleri görünce agzımın suyu akıyordu :) şimdi ki tarifleri görünce ayyy bununla nasıl doyuyor bunu da nasıl yiyor falan diyorum :) sabrınızdan dolayı sizi kutlarım umarım hedeflediğiniz kiloya sağlıklı bir şekilde kavuşursunuz.

    YanıtlaSil
  4. Tesekkur ederim :) Ama istedigim kiloya gelmek icin fedakarlik yapmak zorundayim. Herkes ince olmak ister, ama benim gibi yedigi kilo yapan kisiler ancak ideal kilosuna gelip, sonra duzenli spor yaparsa istedigini yer :) Ideal kiloma geleyim sonra normal tariflere devam edecegim

    YanıtlaSil
  5. bloglardan goruyorum yulaf kepegiyle harikalar yaratiyorsunuz ama ben hamur isi sevdigimden hic denemiyorum bile bu tarifleri sonra hep yaparim diye. Once en azindan bir 20 kilo vereyimde belki sonra. Cok lezzetli gorunuyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...