8 Aralık 2011 Perşembe

Dukan usulu yalanci tavuk gogsu

Tatli krizine son :) Dun bizimkilere tavuk gogsu yaptim, sonra kendimede deneyim dedim, ve iyki denemisim, harika oldu bence.... Aslinda irmik tatlisina daha cok benzedi

Malzemeler
uydurmasyon yaptigim icin olcu kullanmadim
biraz yulak kepegi, 2 kasik belki
1 yemek kasigi bitki yagi kullandim ben
1 yemek kasigi nisasta
yagsiz sut ( ben kafama gore koydum ama azdi, 1 su bardagi ya var ya yoktu
3 kasik splenda
kucucuk parda damla sakizi ( dukanda serbestmi degilmi bilmiyorum ama koydum ben
biraz vanilya aromasi

Yapilisi

yulaf kepegini yagda azicik kavurun, topak olacagi ciin birazda su koyun.
sonra diger butun malzemeleri de ekleyin.
Yulaf kepeginin topakligi gitmezse benim yaptigim gibi blendirdan gecirin,
kivam koyulasinca tabaga dokun
uzerine tarcinla afiyetle yiyin....

3 yorum:

  1. bunu denicem, ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  2. Tarcin istah kesiyor sanirim, harika olmus bu Gul. Denetecegim ben de.

    YanıtlaSil
  3. zencefilli corek, gercegi gibi olmasada idare eder :)

    Hanife, dene fena degildi. Ama tabi gerceginin yerini tutmaz.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...