19 Şubat 2011 Cumartesi

Piyaz

Hayatimda hic piyaz yapmadim. Tek bildigim koftenin ve inegol'un yanina super gittigi. Firinda tavuk yapinca birde piyaz yapayim dedim ( gece 11'de ) Vahap,in isi icin. Ben emzirdigim icin hala baklagillerden kaciniyorum.

Annem'in yanina restoranda calisirken annem bana talimat verir ben de yapardim. Tabi ayni tadi tutturamadim :( Anne eli baska birsey sanirim.)





Malzemeler

1 konserve kuru fasulye ( yani ben konserveyle yaptim )
1 bardaga yakin maydonoz
1 buyuk sogan ( ben beyaz sogan kullandim digeri cok aciydi )
2 kasik kadar sirke
zeytinyagi
tuz, isterseniz uzerini domates ve yumurta ile susleyebilirsiniz.
Kirmizi pul biber

Yapilisi

Soganlari yarim ay seklinde ince ince dograyin ve tuzla ovun.
Maydonozlari ekleyin. Sirkeyi, pul biberi ve zeytin yaginida dokun.
Fasulyeleri de ekleyin. Guzelce karistirin.

Uzerini haslanmis yumurta ve domatesle susleyin isterseniz.

Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. Gayet nefis görünüyor canım. Ben çok severim piyazı. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bende bir kere yaptım ama birşeyler eksik oldu falan olmadı sonra Papatyam dizisinde Necati (Metin Akpina) yapılışını anlattı önemli olan kuru fasulye sıcakken sirkeyi eklemekmiş :) Bir daha da denemeye korktum fasulyelerim boşa gitti ya.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. sagol sule :))

    Estargonyesil, ben konserve kullandigim icin sirke dokmedim uzerine, ama oyle de deniyecegim next time artik :))

    YanıtlaSil
  4. Nefiss gözüküyor arkadaşım.Bak bunu da benim canım çekti:)))

    YanıtlaSil
  5. bencede çok güzel görünüyor.her ne kadar annelerimizin yaptığı lezzeti yakalıyamasakta, en azından yapıyoruz .ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Canım, Piyaz çok nefis görünüyor.Eline sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. sihirli gunce, senin balik kadar guzel degil ama idare ederiz :))

    esra, tesekkur ederim :)

    hayat, tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  8. Ben daha kocama bir kahvaltı sofrası kurmaktan bile acizken sen eşine türlü türlü döktürüyorsun. helal sana vallahi. enişte kıymetini bil. benim eşim duysa beni boşar.

    not: bu arada ben piyazı sadece soğan salatası (zarzavat) olarak bilirdim. bunlara hep pilaki denir sanıyordum

    YanıtlaSil
  9. ay simartma benii :) hobi diyelim, seviyorum. Bekarken hic girmezdim, evlendikten sonra basladim. Valla belki seninki dogrudur ama piyaz bu yaa :)

    YanıtlaSil
  10. Piyaz köfte en klasik menüdür hem de en lezzetli ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...