2 Şubat 2011 Çarşamba

Pembe Makaronlar - Askitom icin :))

Bu tarifide Balpare'nin etkinligine gonderiyorum.



Simdi bu tarifi yaptiniz diyelim, ee! Yazik degilmi yumurtalarin beyazina. Degerlendirmeli di'mi ama :) Ben o tarifle bu tarifi ayni gun yaptim. Super oldu makaronlarim. Hatta Vahap'in dedigine gore cikolatalidan daha guzel olmus. Neden bilmem. Cerez gibi gitti :)



Oncelikle demem lazim, su slkma posetleri varya. Ben ona uyuz oluyordum. Elim yuzum hertarafim batiyordu. Gecenlerde cok guzel slkma aleti gordum. Devamlida yapiyorum bu posetlerle valla kiydim paraya aldim. 30 dolardi. Ayy cok pahali... Neyse yaa bende hakkini veririm ama.

Baslasak iyi olur. Aslinda yine zinnur'un tarifina sadik kaldim sadece ufak degisiklikler var.

Malzemeler

oda sicakliginda 2 yumurta beyazi
100 gr. pudra sekeri
50 gr. badem unu ( ben bademleri robotton gecirdim)
5 yemek kasigi seker
gida boyasi ( pembe )
1 tutam tuz.

Ganaj Icin

bana 100 gr. beyaz cikolata tam yetti ( yanliz vahapcim beyaz al dedigim halde oreo'lu alinca biraz tuhaf oldu ici )
yarim bardak cig krema, disardakiler icin %35'lik ya da %33'luk wipping creme
2 yemek kasigi tereyagi
gida boyasi pembe

Yapilisi

Once ganaj'i hazirlayin, koyulasiyor digerleri olana kadar.


  • Kremayi kaynama noktasina getirin, sonra gida boyasindan bir iki damla ekleyin. Istediginiz rengi alana kadar ekleyin. Sonra beyaz cikolatalarinizi dokun. Cikolatalar biraz eriyince de tereyagini ekleyin. Homojen bir karisim elde edip, bir kenara koyun.


Simdi macaron hamuruna gecelim
  • Pudra sekeri, badem ununu robottan gecirin. Zinnur pudra sekeri yagi aliyor  demisdi cok dogru aliyor. Ben sonrada suzgecten gecirdim. Bir yerde beklettim.
  • Cam bir kasede, hep camda yaparim daha cok yukseldigine inananlardanim sanirsam :) yumurta beyazlarini 1 tutam tuz esliginde mikser yardimiyla iyicene kopurtun. Yukselsin. Sonra yavas yavas sekeri ekleyin. 2, 3 dakika cirpmaya devam edin. Bu esnada pembe gida boyanizi ekleyebilirsiniz. Yine rengi istediginiz kivamda olana kadar ekleyin.
  • Pudra sekerli badem karisimini yavas yavas beyaz kopuge dokun. Spatula yardimiyla karistirin. Ben homojen bir karisim elde edene kadar karistiriyorum. Fransiz bir sitede usta hamurunuz el yordamiyla kendiliginden donene kadar yapin diyordu. Yani ne cok koyu ne de cok sivi olacak.
  • Yagli kagit dizilmis tepsiye esit araliklarla dizin. 2, 3 cm capinda olacaklar. Tabi ilk deneme olunca benimki gibi bazilari 5 cm olursa uzulmeyin ;)
  • Bende 2 tepsi cikti. 1 saate yakin dinlendirin. Elinizi makaronun uzerine koydugunuzda yapismamasi gerekiyor.
  • 175 derece isitilmis firina 10 dk. koyun. Ben zinnur'un 1o dakikasina uydum. Guzel oldu.  Tepsileri ayri ayri koyun.
.
Cikarinca tepsinin biraz sogumasini bekleyin. Ve kucuk bir bicak ya da baska birsey ayrdimiyla yagli kagittan ayirin
Tepsiye dizin. Esit boylari ayarlayip, ganaji uzerien surun.
Ve kapatin.

Bu kadar... Daha detayli istiyorsaniz Zinnur'un sayfasina bir goz atin derim.

5 yorum:

  1. Off guzelim yaa,
    Iki kere yapilir mi bu. Hem de krem brulee ile ayni anda.
    50 gr falan nasil tartiyorsun, aklima soktun su makaronu, deneyesim geldi:)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  3. makaron hep yapmayı düşündüğüm, fakat bir türlü cesaretimi toparlayıp yapmadığım bir tarıf :(.sizleri görünce cesaret alıp yapasımda geliyor yani .ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Gül sen hangi arada yapıyorsun bunları?

    YanıtlaSil
  5. sagol ahasencim :)

    Ocal-mutfak-esra, bende deneyin, okadar da zor degil. BU benim ikinci deneyisim.

    Kucuk mucizem, valla yapiyorum. Bir mutfak bir salon kosturarak hemde :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...