24 Ocak 2011 Pazartesi

Miso Soup / Japanese Udon Noodle

Ne zamandir japon corbasi canim cekiyordu. Gecenlerde Cin marketinden gerekli herseyi almisdim ama araya hastaliklar girince yapamadik. Miso Soup yapilabilecek en kolay corbalardan biri. Ben japon mutfagina bayilirim. Diyet icin birebir, ama cin mutfagina gelemem. Kokusu beni fena eder. Birde cin lokantalarinin temizliginden emin olamiyorum. Bu japon corbasini ve noodle'ini bana gecen yil, ingilizce sinifimdaki japon arkadasim ogretti. Kendisi cok seker bir kizdi. Hala gorusuruz. Hatta Japonya'ya gitsem kalacak yerim bile var yani :)

Benim kardesler Japon hastasi. Cok duskunler. Ben Paris'teyken, Canada'ya gelecegimin onceki gunu hep beraber japon lokantasina gittik ( gerci hep cinliler isletiyor ). Coookk komikdi. Annem ve teyzem corbayi gorduklerinde bu ne bicim corba suyu fazla kacmis. Annem -un tereyagi yokmu hemen koyulastirayim ben :) Ikizler - ayyy annneee.... Tabi birde benim anne ve teyze mantik ayni oldugundan ekmeksiz yemek mi olur bee, diyip durdular. Hatta evden cikmadan cebe atacaklardi da ikizler engel oldu. Neyse efendim, cok eylenmisdik. Bizim karilar pek doyamayip eve gidince  peynir ekmek yedilersede cok komikdi....

Bu tarifi veriyorum ama Tr'dekiler nasil yapar bilemem ama disarda olanlar cin marketlerinden bu urunleri bulabilirler.

Miso soup icin gerekli malzemeler :


 1 adet tofu ( yarim tablet yeter )
 Kurutulmus yosun bu, ama kokmayanindan, kokani cok agir oluyor. ( Bir avuc )

Birde 3 cup dashi soup stock







3 tane ince dogranmis yesil sogan.
Ve ana madde olan miso paste (3-4 yemek kasigi )              



Tencereye 1 litre su konur, dashi soup stick suya dokulur.




Hafiften isininca yosunlar dokulur.






Kasik ucuyla alinan miso paste sicak suyun yardimiyla azar azar suya karistirilinir.
 Bu sekilde. Bu islem bitinte yesil soganlar da ilave edilir.

 Tofu cok hassasdir, dikkatli davranmak lazim. kup kup kesilir ve en son corbaya atilir. Ve bir deg=fa kaynayinca tamam. Bitti.
10 dk.lil birsey yani.





Gelelim Japanese Udon Noodle'in yapimina. Bu corbadan daha basit. Katmak istediginiz herseyi hazirlayin.
Ben gecenlerde ben buldum etkinliginde kalan yesil lahanayi ve yarim kirmizi biber kullandim. Ve karides.
Tabi karisik baharat.
Noodle reyonunda rahatca bulabilirsiniz, genelde buzluk bolumunde. haslanmis halde sadece tavaya atiliyor. Sosu herseyi icinde.

Bu sekilde biraz zeytinyagi ve birazcik su esliginde cozduruyorsunuz.
 

 Icine butun malzemeler katiliyor. Ben wok'da yaptim. Cok pratik.
 Sonra karidesleri unuttugum aklima geldi ve karidesleri de ayni tavada yaptim. Icine biraz hardal da kattim.
Ve sonuc...
Az kalori, ama guzel. Tuzu az. Vahap cok beyendi. Noodle'larin hepsini yedi. Vahap'in annesi gorse ogluma ne pis seyler yapiyor der heralde :)) Ama ara sira degisiklik iyi geliyor insana.


Annemin dedigi gibi suyu fazla mi ne kacmis :)) Un nerdeeee

Cubuklarla yemeyide o arkadasim ogretti. Bu takimida onun geldig gun beraber almisdik. Cok seviyorum renklerini.



4 yorum:

  1. Miso corbasina bayilirimben. Yaparim da. Bendeki kirmizi miso paste, ama tadlarinda cok fark yoktur sanirim. Ama evde benden baska yiyen olmadigindan cok yapmiyorum.
    Sana geleyim bir dahakine:) Bana da yaparsin, beraber yeriz:P

    haa bir de o kokmayanlar Japon markalari olmali, ben yesil cayin bile Cin'li olanini icemiyorum kokusundan:)

    YanıtlaSil
  2. Hadi ya ufakliklarda mi sevmiyor. Ben sadece kendim icin ugrasmam, malzemeye yazik derim :) disarda yerdim. Vahap sever bu tatlari. Eee birde diyet icin ideal. Tabi gel yaparin ben sana. Cinlilerinki cok kokuyor benim bunye kaldirmiyor

    YanıtlaSil
  3. biz bunu yapami-ci-ğiz anlaşılan

    YanıtlaSil
  4. olsun deli annem, bi kayip sayilmaz midye dolma yaninda :(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...