26 Ocak 2011 Çarşamba

Karides Tava

Seviyorum ben bu deniz bocuklerini sanirsam heralde galiba :))
Karides de buzlugumuzun vazgecilmezleri arasinda. Her gittigimizde markete muhakkak bir buyuk paket alinir, ve yapilir.
Ben dondurulmus alirim, onlar zaten haslanmis olurlar, hazirdilar yani bize pek birsey kalmaz.

Bu seferki karideslerim cok tembel usulu oldu, eskiden tek tek hepsinin kabugunu cikarirdim, simdi amann ugrasamam dedim. Birde yemek olarak degilde ara  sicak seklinde yaptim. Yemek olarak yapinca onu da eklerim.

Malzemeler

1 paket karides ( benimkisinin icinde 50 date vardi )
Tereyagi, tuz, kirmizi biber.

Yapilisi

Karidesleri tereyaginda soteleyin.

Iste bu kadar :))

Not : daha sonra baska tariflerde gelecek.

5 yorum:

  1. Zaten kabuklapisirmek daha makbul, kivrilmiyorlar boylece. Yemesi daha zevkli bence:)
    Sarimsak dene bir dahakine, cok yakisiyor.
    Goruntu tam benlik, ben de denizden ne ciksa yerim diyenlerdenim ya, sayfandan gidesim yok valla:)

    YanıtlaSil
  2. aslinda normalde ekliyorum sarimsak buna niye unuttum bilmiyorum. Sarimsak herseye koyarim ben.

    YanıtlaSil
  3. ben de oyle denizden ne ciksa yerim :)))
    birazdan ifrench onion soup'u yapmak uzere mutfaga gidiyorum :D

    YanıtlaSil
  4. ben de çok severim karides tavayı.. acılı felan mımmm.. açım da..

    YanıtlaSil
  5. Deli anam acili yedirmiyor koroglu bey, emziren anne embesilligi iste. Ama acili cok guzel gercekten.

    Zencefilli corek : french onion soup'u bende cok severim tabi ekmek ve kasarsiz asla diyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...