Malzemeler ( 4 kisilik diyebiliriz )
- Yarim paket makarna ( haslanmis )
- 50'e yakin karides ( pakette oyle yaziyor, buzluk bolumunden )
- 1 domates konservesi
- yarim yesil biber, aci biber istege gore
- 1 sogan
- mantar
- 3 kasik krema ( istege gore )
- Uzeri icin parmesan ( istege gore )
- Tuz, karabiber, kirmizi biber
Yapilisi
- Soganlari ve biberleri biraz kavurun.
- Uzerine karidesleri dokun, iyicene suyunu ceksinler.
- Ben bu asamada biraz tuz ekledim.
- Domates sosunu dokun, mantarlarida.
- Damates sosu biraz fokurdayinca kremanizida dokun.
- Zaten karidesler pismis oldugundan sosun fokurdamasi yeterli olacaktir. Uzerine de daha onceden hasladiginiz makarnayi dokun ve karistirin.
NOT : Isterseniz makarnanin uzerine de sosu dokebilirsiniz, yani karistirmak istemiyorsaniz.
Mutfakta çareler hiiç tükenmez. Benim canım da yemez aynı yemeği yesin üst üste yemeği bu sebeple bende genelde birşeyler üretirim. Karides bende de var makarna ile yapmak süper olacaktır ''penne a la votka'' yapmak için saklıyordum ama votka alana kadar senin tarifi denesem fena olmaz. Sevgiler canım.
YanıtlaSilDeniz ürünlerini hiç sevmiyorum ama sen yaptıkça canım çekiyor. bende karideslerden alıp bir gün çocuklara yapayım en iyisi...
YanıtlaSilestergonyesil
YanıtlaSilpenne a la votka nasilmis merak ettim. french name ama :)) Ben beyendim bu tarifi. Umarim sizde beyenirsiniz :)
Sulecim, cocuklar beyenir belkim :))
Off çok fena canım çekti be gülo
YanıtlaSilAhh canim olsan da yapsam :))
YanıtlaSil