Malzemeler
- ben iki ip bamya kullandim :) sanirim 20 tane vardir icinde.
- 1 buyuk boy sogan
- yine goz karari kusbasi et
- Yarim bardaktan biraz fazla nohut.
- yarim limon suyu ( konserve kullandim ben) sizde yoksa haslanmis nohut.
- 1 kasik domates salcasi
- 1 kasik biber salcasi ( salcasi bol oldu bu sefer )
- 1 adet domates, tuz
Yapilisi
Benim bamyalar kuru olduklarindan once ayri bir yerde hasladim.
- Once soganlari kavurun, sonra etleri uzerine atin tuzla beraber. Etler kavrulunca salcayi ekleyin. Salca diriligini kaybedince etlerin uzerini gececek kadar su ekleyin.
- Su kaynayinca, nohutlari, bamyayi ve kup kup dogranmis domatesi ekleyin. Tuzunu tekrardan kontrol edebilirsiniz.
- LImon suyunude ekleyin.
- Bamyalar tam oldugunda yemekde pismisdir.
Afiyet olsun
çok güzel görünüyor ellerine sağlık ama benim barbunyayla aramız hiç iyi değil bir türlü sevemedim
YanıtlaSilaslsinda cok saglikli.
YanıtlaSilben bamyayı zeytinyağlı seviyorum ama senin tabağın çok hoş görünüyor.. Sanırım böylede yiyebilirim. Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilmuhtesem olmus, bayilirim bamyaya eksi eksi :)
YanıtlaSilbiliyomusun 2 seye as erdim su 9 ay: 1.bamya yemegi, 2.susi (yemek yasak cig balik biliyosun ki..) vallahi bu da harika gorunuyor..ellerine saglik..
YanıtlaSilsulecim :) bizim herif zeytinyaglilari yemekten saymiyorlar :))
YanıtlaSilZencefilli corek, tesekkur ederiz :))
Banucum, ay canim kiyamam :) Gel yapam sana, Bende hamileyken iskender asermistim :)