17 Şubat 2011 Perşembe

Etli Bamya Yemegi

Bunu dun yaptim. Bugun de gec olmadan yayinlayim dedim. Gecen yil Turkiye'den buraya gelen bir arkadasa Vahap'in annesi bir torba vermis bizim icin. Kurutulmus bamyaymis. Ev yapimi. Ben de az az kullaniyorum :) Insan kiyamiyor boyle seylere.

Malzemeler


  • ben iki ip bamya kullandim :) sanirim 20 tane vardir icinde.
  • 1 buyuk boy sogan
  • yine goz karari kusbasi et
  • Yarim bardaktan biraz fazla nohut.
  • yarim limon suyu ( konserve kullandim ben) sizde yoksa haslanmis nohut.
  • 1 kasik domates salcasi
  • 1 kasik biber salcasi ( salcasi bol oldu bu sefer )
  • 1 adet domates, tuz
Yapilisi

Benim bamyalar kuru olduklarindan once ayri bir yerde hasladim. 
  • Once soganlari kavurun, sonra etleri uzerine atin tuzla beraber. Etler kavrulunca salcayi ekleyin. Salca diriligini kaybedince etlerin uzerini gececek kadar su ekleyin.
  • Su kaynayinca, nohutlari,  bamyayi ve kup kup dogranmis domatesi ekleyin. Tuzunu tekrardan kontrol edebilirsiniz.
  • LImon suyunude ekleyin.
  • Bamyalar tam oldugunda yemekde pismisdir.
Afiyet olsun


6 yorum:

  1. çok güzel görünüyor ellerine sağlık ama benim barbunyayla aramız hiç iyi değil bir türlü sevemedim

    YanıtlaSil
  2. ben bamyayı zeytinyağlı seviyorum ama senin tabağın çok hoş görünüyor.. Sanırım böylede yiyebilirim. Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. muhtesem olmus, bayilirim bamyaya eksi eksi :)

    YanıtlaSil
  4. biliyomusun 2 seye as erdim su 9 ay: 1.bamya yemegi, 2.susi (yemek yasak cig balik biliyosun ki..) vallahi bu da harika gorunuyor..ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  5. sulecim :) bizim herif zeytinyaglilari yemekten saymiyorlar :))

    Zencefilli corek, tesekkur ederiz :))

    Banucum, ay canim kiyamam :) Gel yapam sana, Bende hamileyken iskender asermistim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...