27 Şubat 2011 Pazar

Firin Sutlac

Aslinda ben pek sutlac seven bir insan degilim. Ama Vahap cok sever. Ara ara yapariz.

Malzemeler

1 kilo sut ( bir bardak kadarini ayirin )
1 su bardagindan 2 parmak az  toz seker
1 tepeleme bugday nisastasi
yarim su bardagi pirinc
Uzeri icin 1 yumurta sarisi

Yapilisi

Pirinleri uzerini gececek kadar suyla pisirin ( ben sutlacin pirincini hafiften kitir sevdigim icin cok pisirmem )
Sutunuzu ekleyin
Ayirdiginiz sute nisastayi ekleyin, iyicene karistirin ve bu karisimi yavas yavas sute dokun.
Sekeride ekleyin tabi bu arada.
Ben orta hararetli isida yaptigimdan genelde pirincler istedigim kivama geliyorlar.
Sutun kivami hafiften koyulasinca olmustur.
Karisimdan bir kepce ayirin ve yumurta sarisiyla karistirin. Digerlerini kaplara dokun, yumurta sarili karisimi uzerine surun. Firina atin. Ben icine su koydum firin tepsisinin. Uzeri kizarana kadar kalsin.

Atladigim bir madde varsa soyleyin arkadaslar :) Asamalari gozumun onune getirmeye calistim.

4 yorum:

  1. bende süt ve süt tadan şeyleri hiç sevmem baştada sütlaç geliyor.sezo bayılır bu arada ne kadar farklıyız biz ya :)
    hatta bir kilo sütten yaparım ve bir kaseye boşaltırm 2 bilemedin 3 kerede bititri o kadar sever anlayacağın
    ellerine sağlık genede:)

    YanıtlaSil
  2. bu arada ben sadece süt,su,pirinçve şekerle yapıyorum müthiş oluyor yani kıvam için nişasta felan kullanmıyorum.yiyen herkes çok sevmiştir
    belki bloğa koyayrım bende.kusurmu kalayım dimi ama:)

    YanıtlaSil
  3. Fırın sütlaca bayılırım.Çok güzel gözüküyorlar Gül:)))

    YanıtlaSil
  4. Sezo, ayy cok guldum. Vahapta ayni senin dedigin gibi yapar, ben cabuk kurtulmak icin nisasta eklerim :) hemen koyulastiriyor ya ondan :)) Senin ve vahapin sevdigi yontem cok uzun suruyor :) karistir anam karistir.

    Ama tasi guzel. Boyle sade bir tadi var

    Sihirli gunce, cok sagol :)) Tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...