27 Şubat 2011 Pazar

Firinda Tavuk Budu

Vahap ne kadar etli yemelerin duskunuyse, bende o kadar tavuklu yemeklerin duskunuyum. Coookkk severim. Hergun olsa hic slklmadan yerim. Annem buraya geldiginde tavuklari soslama yontemi hosuma gitti. Aslinda cok basit, ve bir okadar da lezzetli. Bende ogun bu gundur hep annemin yontemini yapiyorum. Artik hic firinda sulu tavuk yemegi yapmiyorum.

Malzemeler

Tavuk budu ( aslinda tabugun her yeri olabilir, benim o anda evimde but vardi )
1Tepeleme yemek kasigi salca
Goz karari zeytinyagi ( fazla degil )
2 dis sarimsak (rende, ya da ezin )
kimyon, kekik, kara biber, kirmizi toz biber, tuz

Yapilisi

Tavuk haric diger butun malzemeleri karistirin
Sonra tavugu icine ekleyin ve sosu iyicene tavuga yedirin
Isterseni biraz buz dolabinda dinlendirin.
Firin tepsisine dizin.
Tepsinin uzerini aluminyum folyoyla slklca kapatin
Once kisik ateste ( ben 170 derece de yapiyorum ) tavuklar olana kadar.
Tahmini 40 dk'yi buluyor.
Daha sonra uzerindeki aluminyum folyoyu cikarin, firinin isisini ustten verin. Ve tavugun derisi iyicene kizarana kadar birakin. Kizarinca olmustur.

Not: istege gore tavugun altina patates, biber, sogan da doseyebilirsiniz.


Derinin ortasinin soyulmasinin sebebi aluminyum folyonun yapismis olmasi :(

DSC01429.ARW



Pilavla super gitti. Hele kizaran deri!!!

Valla Bigocum Sezoya yap, yanina da cacik, beyenmesse gel dov beni ;))

DSC01432.ARW

6 yorum:

  1. Harika gözüküyor,ellerine sağlık..
    Anneler biliyorlar bu sos olayının en alasını :)
    Benim de benzer bir sosum var,ama biraz da ketçap koyuyorum..
    Lezzetine lezzet katıyor..
    Sabah sabah canım çekti şimdi :)
    En kısa zamanda yapmalı..
    Sağlıklı mutlu haftalar diliyorum..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık canım kesinlikle deneyecem bende çok seviyorum tavuk yemeklerini çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  3. nerden bildin bilmiyorum ama sezonun en sevdiği şey tavuklu patates ister tepside ister poşette ister tencerede valla iyi tuturudun helal sana aaa bide bugün ben bunu pişirceğim için malzeme tavuk çıkarmıştım.temiz kalplisin .şaşırdım açıkcası:)
    yada kalp kalbe karşı mı derler gerçekten şaşırdım

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık gül. ben de sosu genelde böyle yaparım ve dediğin gibi pişiririm. ızgara gibi oluyor neredeyse. sulu sulu sevmiyorum ben tavuğu

    YanıtlaSil
  5. Zelihacim, bende birdahaki sefere ketcapta katarim.

    Ahsen, dene bence cok guzel gercekten.

    Sezocum, ay ne bilim birden aklima geldin yazarken ;) Belki sezonun antepli olmasindan, cunku pariste annemin calistigi yerin ustasida antepli oda cok sever tavuk turu seyleri he birde nar suyunu :)) Bu sos cok guzel. Ayni izgara atmissin gibi oluyor. Ama tavuklari boyle ust uste koyma. Guzel diz sekerim :))

    Kucuk mucizem, aynen bende artik hic sulu yapmiyorum. Bunu cooookk sever olduk.

    YanıtlaSil
  6. bende tavugu fırında seviyorum üstelik derisiz hali bence daha güzel. ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...