3 Ocak 2011 Pazartesi

Patlican Ezme

Tam bir patlican hastasiyim. Cookk seviyorum. Ama ne yazikki tuplu ocagimiz olmadigi icin kozlenmis patlicana hasret kaldim. Yaptigim patlican ezme, kozlenmisinin tadini veriyor ama yinede guzeldi.

Malzemeler

1 patlican ( buradaki patlicanlar cok buyuk ve kalinlar belki siz birkactaneyle yaparsiniz )
1'er adet kirmizi ve yesil biber
1 dis sarimsak
yarim limon
biraz maydanoz ( olmasada olur)
tuz
bir kahve fincanindan az sivi yag

Yapilisi


  1. Patlicanlarin ve biberlerin uzerine bicakla kucuk kesikler atip, firinda atin.
  2. Hepsi iyicene kozlenince, kabuklarini soyun, sogumasini beklemeyin yoksa rengi karariyor.
  3. Hepsini kucuk kucuk dograyin. Karistirin.
  4. Karisima sarimsagi rendeleyin, yagi, maydanozu, tuzu ve limonu slklp karistirin. 
  5. Servise hazir.
  6. Kizarmis ekmekle super bir ikili oluyorlar. Ben yaninda pide ekmekleri veriyordum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...