Paris'te Annemlerin surekli yaptiklari ve benim tadina bayildigim bir meze diyelim. Yapimi cok basit.
Kanarya
1 tane kabak
1 tane yesil biber
1 tane kirmizi biber
1 adet suzme yogurt
1 su bardagi kadar sivi yag
1 tatli kasigi kadar kirmizi toz biber
Yapilisi
- Oncelikle bir gece onceden kirmizi toz biberin hepsini yagin icine dokun. Varsa kapakli birseyin icinde muhafaza edin. Bu karisimi uzun aylar saklayabilirsiniz. Her kanarya yapiminda kullanacaksiniz. Kirmizi toz biber yaga rengini verecek. Kipkirmizi birsey ortaya cikacak.
- Biberleri ve kabagi kucuk kucuk kupler halinde dograyin, yagda kizartin, sonra kevgirin uzerinde yagi iyicene gidene kadar bekletin.
- Suzme yogurda yavas yavas kirmizi yagdan ekleyin ama cok degil. Kivaini siz ayarlayin, fotograftaki gibi bir renk ortaya cikacak, fazlasi iyi degil. Guzelcene harmanladiktan sonra kizartmayi icine dokun, onlarla da karistirin.
- Sunuma hazir. Dolapta bir kac gun muhafaza edebilirsiniz.
süpersin canım..ellerine sağlık
YanıtlaSilHehee :) Oznur ilk ziyaretcimsin :) Nasil fikir ama, buda benim dinlenme yerim olsun, Cihan'in blogunu yemek yeri haline getirmeyim dedim.
YanıtlaSiliyi yaptın tatlım süper olmuş...
YanıtlaSilOh mis ellerine saglik deneyecegim kesin kabakli tatlari severim cunku...
YanıtlaSilBende deneyeceğim.
YanıtlaSil