3 Ocak 2011 Pazartesi

Kanarya

Paris'te Annemlerin surekli yaptiklari ve benim tadina bayildigim bir meze diyelim. Yapimi cok basit.

Kanarya


Malzemeler
1 tane kabak
1 tane yesil biber 
1 tane kirmizi biber
1 adet suzme yogurt
1 su bardagi kadar sivi yag
1 tatli kasigi kadar kirmizi toz biber


Yapilisi

  1.  Oncelikle bir gece onceden kirmizi toz biberin hepsini yagin icine dokun. Varsa kapakli birseyin icinde muhafaza edin. Bu karisimi uzun aylar saklayabilirsiniz. Her kanarya yapiminda kullanacaksiniz. Kirmizi toz biber yaga rengini verecek. Kipkirmizi birsey ortaya cikacak.
  2. Biberleri ve kabagi kucuk kucuk kupler halinde dograyin, yagda kizartin, sonra kevgirin uzerinde yagi iyicene gidene kadar bekletin. 
  3. Suzme yogurda yavas yavas kirmizi yagdan ekleyin ama cok degil. Kivaini siz ayarlayin, fotograftaki gibi bir renk ortaya cikacak, fazlasi iyi degil. Guzelcene harmanladiktan sonra kizartmayi icine dokun, onlarla da karistirin.
  4. Sunuma hazir. Dolapta bir kac gun muhafaza edebilirsiniz.


5 yorum:

  1. süpersin canım..ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Hehee :) Oznur ilk ziyaretcimsin :) Nasil fikir ama, buda benim dinlenme yerim olsun, Cihan'in blogunu yemek yeri haline getirmeyim dedim.

    YanıtlaSil
  3. iyi yaptın tatlım süper olmuş...

    YanıtlaSil
  4. Oh mis ellerine saglik deneyecegim kesin kabakli tatlari severim cunku...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...