Ben bagellarla Kanada'ya geldigimde tanistim. Kalorisi cok fazla oldugunu ogrendim. Tadi cok guzel tabi simit kadar olamaz ama idare eder. Bir rastlanti uzerine buldugum bu siteden aldim tarifi, malzemelerd biraz degisiklik yaptim. Degisikliklere ragmen harika oldu. Ben sitede verilen malzemelerin iki katini kullandim 8 bagel cikti. tabi iki tanesi biraz kucuk oldu.
Malzemerler (3 bagel ici )
(Postun sonunda gr. ve diger olcu aletleri icin bilgi veriyorum)
(Postun sonunda gr. ve diger olcu aletleri icin bilgi veriyorum)
75 gr yulaf kepegi un haline getirilmis ( ben kahve ogutucumden gecirdim)
-15 gr bugday kepegi
-45 gr misir nisastasi
-30 gr yagsiz sut tozu
-1 tatli kasigi kuru maya
-40 gr suzme yogurt ( gercek tarifte fromage blanc yani beyaz peynir geciyordu yagsiz bir peynir fransada bulmak kolaydir da burda ben bulamiyorum, bende suzme yogurtla denedim oldu da. )
-1 cay kasigi tuz
-1 cay kasigi tatlndirici
Hamuru yaptiktan sonrasi:
- 1 adet yumurta sarisi
-Istege gore susam, kara biber
- 1 kahve kasigi tuz, 1 kahve kasigi tatlandirici, su, 1 kahve kasigi kabartma tozu
1) Once butun malzemeleri karstirin, su ilavesini siz ayarlamlisiniz. Ben hamur sekil alana kadar ekledim.
2) Sonra hamurunuzu 1 saat kadar dinlendirin.
3) Bezelerinizi ayirip yuvarlak haline getirin. Ben iki kat malzeme kullandigim icin 8 tane cikti. Ama iki tanesi kucuk oldular.
4) Bagel sekli vermek icin, oncelikle isaret parmaginizi ortasina bastirin, elinizle bir tur dondurun, ve avuc icinizle bastirin. Seklimiz hazir.
5) Geniz bir tencerede icine tuzu, kabartma tozunu ve tatlandirici attiginiz suyu kaynatin.
6) Cok ilginc ama bagellar dipteyken birden kendilerini yukaiya atacaklar. Nedeni ne bilmiyorum, belki icindekiler sisiyordur. Ve birden daha tombulumsu olacaklar.
7) Yagli kagitli firin tepisine dizin. Yurmurtayi surun, ustuu dilediginiz gibi susleyin.
8) 200 derece ( 400 f) 15 ya da 20 dakika bekletin firinda.
Sonra ikiye bolup icine dilediginiz herseyi koyun. Tabiiii esinizdende saklayin :) BIzimki 2 tanesini kasla goz arasida goturdu. BIrde eger 2 kat malzeme kullanirsaniz ve hergun 1 tane tuketirseniz hem ideal kahvalti ornegi olur, cunku tok tutuyor. Hemde haftada bir kere ugrasmak cokda zor olmaz.
daha fazla tarif icin siteye bakabilirsiniz ( http://lighttome.free.fr/ ) fransizcasi olmayanlar uzulmesinler ben hepsini deniyecegim ve eklerim :)
Evinde hassas terazisi olmayanlar icin :
Nisasta icin :
1 corba kasigi 10 gr.'a esdeger
yulak kebegi icin :
1 corba kasigi 8 gr.
Bugday kepegi icin :
1 corba kasigi 3 gr.
Sut tozu icin :
1 corba kasigi 8 gr.
bu da harika gorunuyor, deneyecegim..
YanıtlaSilKac kalori bir tanesi Gul?
YanıtlaSilKac kalori bir tanesi Gul?
YanıtlaSilHanife cidden bilmiyorum kalorisini dukanda kalori hesabi yapmiyoruz. Sadece malzemeye gore.
YanıtlaSil